Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. juli 2009 kl 19.30 Når dyr reddar liv

Grisen som hentet hjelp


I serien om dyr som har hjulpet mennesker i nød, handler det i kveld om kjælegrisen Lulu. Hun reddet livet til eieren sin da hun fikk hjerteinfarkt. Lulu skjønte straks at noe var galt da JoAnn falt om på gulvet, og løp ut på veien for å hente hjelp.

Det vietnamesiske hengebuksvinet Lulu var øyenstenen til ekteparet JoAnn og Jack Altsman. Hun var enestående hengiven og kjælen, og dessuten så klok at hun hver morgen fant fram til favorittprogrammet med fjernkontrollen.

En augustmorgen i 1998 sto Jack tidlig opp for å dra på fisketur. Imens sov JoAnn videre. Men da hun reiste seg fra senga, ble hun rammet av et hjerteanfall og falt om.

Lulu løp ned på veien for å stanse en bil, men den ene etter den andre kjørte forbi. Med jevne mellomrom løp hun tilbake for å se hvordan det gikk med eieren. Til slutt stoppet en ung mann og fulgte etter Lulu, og da han fant JoAnn på gulvet, ringte han etter ambulanse. Livet hennes ble reddet, og Lulu ble hyllet som en helt.

Om serien
Det er de utroligste dyrehistorier som fortelles i BBC-serien "Når dyr reddar liv". Hver av de seks episodene handler om hvordan dyr har hjulpet et menneske i nød.

I tillegg til at hoverpersonene forteller sin historie, er situasjonene rekonstruert ved hjelp av spesialkameraer, profesjonelle skuespillere, stuntaktører og trenede dyr. Også forskere og dyreeksperter medvirker for å forklare hva som gjør dyrenes opptreden i de enkelte situasjonene så spesiell.

Vi møter en hundekjører som ble reddet av huskyen sin da en bjørn gikk til angrep, en surfer som ble forsvart mot en hvithai av delfiner, en liten gutt som ble beskyttet av en gorilla, en pike som ble reddet fra tsunamien i Thailand av en elefant, en kvinne med en kjælegris som hentet hjelp da hun ble syk, og et flomoffer som ble reddet av hunden sin da orkanen Katrina herjet i New Orleans.

Britisk dokumentarserie i seks deler (2009)
Originaltittel: An Animal Saved My Life
Produsert av Big Wave Production i samarbeid med Animal Planet og BBC
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900