Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. desember 1999 kl 21.45 Det kan komme noen

Det kan komme noen (ttv)


NRK1 søndag 12. desember kl 21.45
Det kan komme noen

Ny tv- film med Krigsvoll og Conradi

Søndag 12. desember sendes Per Bronkens nye tv- film \"Det kan komme noen\" med Anne Krigsvoll og Kåre Conradi i hovedrollene. Hun spiller en gift bondekone, han er arkeologistudent som blir hennes nabo. Heftige følelser oppstår, og de to innleder et forhold.
En ung arkeologistudent fra Universitetet i Tromsø blir sendt til en liten øy i havgapet for å grave frem gjenstander fra jernalderen. Han jobber iherdig, gjerne 15 timer hver dag, men blir stadig forstyrret av nabokona. Hun er eldre enn ham, men han synes hun er attraktiv.

I pleie hos nabokona
To av innbyggernes menn, pøbelaktige og fiendtlig innstilt til alle som kommer \"utenfra\", slår den stakkars arkeologistudenten rett ned en kveld han er på vei til fest. Dette fører til at han havner i pleie hos nabokona. Hennes ektemann har ikke noe imot den fremmede og ønsker ham velkommen i sitt hus. Men hadde han visst hvordan forholdet utviklet seg mellom hans kone og unggutten fra universitetet, hadde han neppe åpnet døra.

Frie hender
Roy Jacobsen har skrevet novellen som filmen er basert på.
- Roy Jacobsen ga meg svært frie hender da vi skulle dramatisere novellen hans, han ville ikke engang lese manuskriptet før vi filmet. Jeg måtte jo forenkle en del, mye av teksten måtte fjernes, blant annet kommer ikke den unge mannens bakgrunn med. Mye blir nødvendigvis annerledes i en film enn i en tekst. Siden den unge mannen er arkeolog og kommer til et lite tettsted nordpå for å gjøre utgravninger, har vi for eksempel hatt et tett samarbeid med arkeologer som arbeider der oppe for ikke å gjøre noen latterlige tabber, forteller instruktør Per Bronken i NRK Drama.
Han var også svært fornøyd med skuespillerne.
- Disse skuespillerne har atmosfære, sier han.

Filmet på en uke
I løpet av en uke i sommer ble alle uteopptakene gjort på Kvaløya utenfor Tromsø. Det var meldt regn hver dag hele uka, men teamet var heldige og fikk bare to regnbyger som ble lagt til lunsjpausen.
- Det mest nervepirrende var da noe helt uforståelig gikk galt med kameraet mens massevis av statister satt og ventet på å få illudere bryggedans. Men det gikk bra til slutt, sier Per Bronken.
I rollene:
Studenten-Kåre Conradi
Nabokona-Anne Krigsvoll
Nabokonas mann-Kjetil Høegh

NRK1 søndag kl. 21.45

TV- film fra NRK Drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Instruktør: Per Bronken
I rollene: Anne Krigsvoll, Kåre Conradi, Kjetil Høegh