Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. mai 2001 kl 00.00 Eurosong for millioner

En titt bak kulissene

Hektisk aktivitet i den danske Grand Prix-redaksjonen før det braker løs…
Hektisk aktivitet i den danske Grand Prix-redaksjonen før det braker løs…
Kvelden før kvelden for det store showet i Parken i Købehavn skal vi få et innblikk i Eurosong-redaksjonens arbeid det siste året. Tre timer show, 35 000 tilskuere og 100 millioner seere krever en god del planlegging.

Danmarks Radios Per Wennick har vært ”backstage” for å se hvordan alle brikkene i et så stort puslespill blir lagt. Og Rita (47) fra Ålborg står foran sitt livs kanskje største begivenhet.

For Danmarks Radio var det litt av en overraskelse da de to middelaldrende Olsen-brødrene begynte å score 12 poeng gang etter gang. Plutselig var det klart at en kjempeoppgave var dumpet ned på ledelsens bord.

Flue på veggen
Per Wennick og hans kamera har vært flue på veggen i tv-byen helt fra de aller første beslutningene ble tatt og frem til det tidspunktet hvor planene blir til virkelighet. Den nyutnevnte Grand Prix-generalen, Jørgen Ramskov, samlet tøylene og gikk løs på oppgaven, som begynte med 12 medarbeidere og som ender med flere enn 1200.

Wennick var også med – med skjult kamera – da Søren Pilmark ble tilbudt jobben som en av kveldens programledere. Et tilbud som tydeligvis skapte reaksjoner hos skuespilleren. Natasja Crone vant sin programlederrolle i konkurranse med skuespillere og supermodeller.

En drøm blir oppfylt
Rita fra Ålborg er vokst opp med Melodi Grand Prix, og allerede i juli i fjor ringte hun til P3 i Danmark for å høre om de kunne hjelpe henne med å få billett til showet i Parken. Det lyktes en av radiovertene å få Jørgen Ramskov til å love Rita en billett. Rita er overveldet. Aqua er for lengst engasjert for å underholde. Brødrene Olsen er klar med ny sang som skal åpne programmet. I Ålborg syes det ny moteriktig kjole til Rita. Showet kan begynne!

Produsert av Danmarks Radio
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Hektisk aktivitet i den danske Grand Prix-redaksjonen før det braker løs…