Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. desember 2001 kl 20.55 Hva er det med Danny?

Danny er ute av kontroll

ADHD-rammede Danny (Eric Byrne) i et rolig øyeblikk sammen med mor (Clare Holman) og far (Doug Henshall). (Foto: Target)
ADHD-rammede Danny (Eric Byrne) i et rolig øyeblikk sammen med mor (Clare Holman) og far (Doug Henshall). (Foto: Target)
Villstyrige Danny er gatas og naboenes skrekk. Han er en hyperaktiv gutt som setter grå hår i hodet på mor og far og er en konstant plage for storesøster. Den engelske dramaserien ”Hva er det med Danny?” går bak fasaden til en familie med et barn som har ADHD. Ennå vet ikke foreldrene hva som feiler gutten, og senere viser det seg at ingen problemer blir løst ved bare å fastslå en diagnose.

Serien om hyperaktive Danny sendes i tre deler, og er skrevet av Tony Marchant som selv har et utviklingshemmet barn. Hovedpersonen i ”Hva er det med Danny?” blir spilt av 12 år gamle Eric Byrne.

Danny er en fremmed overfor sin søster og sine skolekamerater. Han gjør alt det gale som setter ham selv og andre i fare, han stikker av med familiens bil, han river ned halve kjøkkenet, han blir utvist fra skolen osv.

Tårer på sengekanten
Slemme barn med gode foreldre er et lite omhandlet tema i litteratur og drama. Bildet er som oftest det omvendte. ”Hva er det med Danny?” konfronterer seerne med en rekke drastiske og tøffe scener.

Selv om ”Hva er det med Danny?” er et problemorientert drama om en gutt med ADHD, er kjærlighet, familiesamhold og forsoning de egentlige hovedteamene i serien. I episodene som følger, opplever vi hvordan støtteapparat og familie vekselsvis lykkes og mislykkes i sine bestrebelser på å tøyle Danny.

Britisk dramaserie fra Channel Four
Originaltittel: The Kid In The Corner (1:3)
Produsent: Tiger Aspect Productions
I rollene: Douglas Henshall, Clare Holman, Brooke Kinsella og Eric Byrne
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1 ADHD-rammede Danny (Eric Byrne) i et rolig øyeblikk sammen med mor (Clare Holman) og far (Doug Henshall). (Foto: Target)
2 Pappa Alex (Doug Henshall) satser hardt på å følge opp Danny (Eric Byrne), men innser at han kommer til kort alene. (Foto: Target)