Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Sven er misfornøyd

Sven forklarer og gir råd mens Kri lytter. (Foto: Annelise Jackbo)
Sven forklarer og gir råd mens Kri lytter. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er søndag, og Sven Nordin er tilbake på Solhov for å komme med sine ukentlige teaterfaglige råd. Han er ikke særlig fornøyd med det foreløpige resultatet.

Sven synes de ligger dårlig an med revyen, og ber alle om å skjerpe seg både når det gjelder manus og opptreden. Det er ikke like enkelt for alle å takle den nedslående meldingen, og særlig Kri og Thor er helt utslått etter besøket.

Men helgen byr også på en utflukt. Denne gangen skal deltakerne på golfbanen, der Thoralf Maurstas skal gi dem et crash-kurs i golf. Etter golfingen kommer Thoralf og kona Beate Eriksen på besøk til Solhov der de spiser, drikker og koser seg.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36