Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. september 2006 kl 20.05 Battlestar Galactica

Karas forsvinning

Stridspilot Kara Thrace (Katee Sackhoff) er meldt savnet – i science fiction-serien
Stridspilot Kara Thrace (Katee Sackhoff) er meldt savnet – i science fiction-serien "Battlestar Galactica". (Foto: Universal)
Stridspilot Kara er på et tokt med den mannlige pilotaspiranten Constanza, da en av cylonenes angrepsskip fyrer løs mot dem.

Kommandør Adama og kaptein Lee Adama setter øyeblikkelig i gang en lete- og redningsaksjon etter de to. Rompiloten Sharon Valerii drar ut sammen med Crashdown og klarer å få med seg pilotaspirant Constanza tilbake til Galactica.

Constanza er omtåket og kan bare bidra med spredte opplysninger. Men han hevder han så
Kara i live da cylonene angrep. Hvor hun ble av, har Constanza ingen aning om.

På en fjern måne
I mellomtiden følger vi med dit Kara er havnet – på et ukjent sted i rommet. Hun er virkelig kommet langt vekk fra moderskipet.

Kara våkner opp på en fjern måne, omhyllet av røde skyer. Den utslåtte fallskjermen forteller henne at hun har reddet seg, men nå drar den henne viljeløs bortover månens overflate. Da fallskjermen endelig legger seg flat mot marken, oppdager hun at det ene benet er brukket på flere steder.

Alt for Kara
Tiden er i ferd med renne ut for Kara, og hun undrer hvordan hun skal komme seg levende ut av situasjonen. Oksygenflasken vil gå tom om ikke lenge.

På Galactica trommes det sammen til råd. Kommandør Adama og kaptein Lee Adama venter ikke lenger å finne Kara i live, men finne henne skal de. Også president Laura Roslin gir dem sin fulle støtte, og en panikkartet leteaksjon settes nå i verk for å finne Kara.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2003 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff, Mary McDonnell, Edward James Olmos, Grace Park, Tricia Helfer, Jamie Bamber, Aaron Douglas og Jim Callis.
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900

Les mer: www.nbcumv.com/scifi/program_detail.nbc/battlestargalactica.html
LENKER
  • www.nbcumv.com/scifi/program_detail.nbc/battlestargalactica.html