Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. mars 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Agentene mot MC-banden

(Foto: Beyond Distr.)
(Foto: Beyond Distr.)
Peter Church infiltrerer en motorsykkelbande som omsetter våpen illegalt. Church begynner forsiktig, med en enkel våpenhandel, men havner i en farlig situasjon der han enten må utføre et drapsoppdrag for banden eller selv bli avslørt.

Offeret som banden har fått utpekt, er den intetanende og uskyldige husmoren Tracy. Oppdraget kommer fra ektemannen Derek. Church gjør gode miner til slett spill, og later som om han skal ta livet av Tracy.

”Mac” i dobbeltspill
Church sender i stedet agent Ellen ”Mac” MacKenzie bak fiendens linjer. ”Mac” klarer å overtale Tracy til å ta del i et simulert mord, som Church skal utføre. Opplegget er å få ektemannen Derek til å sprekke. Så viser det seg at durkdrevne Derek ikke sprekker.

Hva gjør ”Mac” og Church?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Angie ”Mac” MacKenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Phelps) i den australske serien ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)