Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. mai 2002 kl 22.30 Sofa King Stupid - alt om ingenting

Siste møte med Petres humorister

 Erna Haldorsen spilles av Are Sende Osen og sønnen Haldor spilles av Knut Folkestad. (Foto: NRK)
Erna Haldorsen spilles av Are Sende Osen og sønnen Haldor spilles av Knut Folkestad. (Foto: NRK)
Det er klart for siste episode av serien der radiofolk har debutert på tv hvor de uhemmet har slått seg løs. I kveld er Erna Halvorsen rasende på sin sønn som har fått kjæreste. Det blir verbale slagsmål, sjalusi og opprivende scener.

Alenemoren Erna husker godt den gang Haldor suttet på hennes enorme patter og de badet i stampen og hadde det koslig sammen. Nå ser hun for seg sin nye, vakrere og yngre konkurrent i den rollen hun selv hadde. Slikt blir det bråk av, og Erna bruker sin skarpe tunge i kampen om sønnens gunst. Denne gangen har Haldor fått seg en kjæreste som sier imot svigermor, men hun er ikke tapt bak en vogn av den grunn.

Kasteren
Også Kasteren er på ferde igjen – med landslagsdrakten til den avgåtte kappgangspesialisten Tore Strømøy. Kasteren, som var tidligere friidrettsstjerne, har gjennom serien brukt anledningen til å treffe tilfeldige personer, og øvelser som spydkast, diskos og andre grener med kasting / hiving har fått sin renessanse som en følge av dette. Kasteren kan dukke opp når som helst - hvor som helst og rammer hardt og tilfeldig. Med nådeløs presisjon.

Om ”Sofa King Stupid”
Hvis du liker å høre de kraftigste bannordene som finnes i det norske språk, fremført på trøndersk dialekt, kan ”Sofa King Stupid” være et godt alternativ til barne-TV!

Flere av NRKs kjente radiostemmer har tatt steget over til fjernsynet og laget seks tv-programmer der de sprer elleville sprell. I spissen står Petre-gutta Are Sende Olsen (”Bare Are”, ”Are og Odin”), Knut Folkestad (”Knut i Bygget”, ”Høyt” på Petre/P1) og Rune Nilson (”Kaliber”). I tillegg medvirker Guri Solberg (Petres ”Gusch”) og Kari Sørbø (NRK P1s ”Her&Nå”). Alle har sin debut på fjernsyn.

Program Riks Tyholt
Prosjektleder: Njord Røv(tlf. 73 88 12 12)
Pressekontakter: Erik Bull(tlf. 73 88 16 47)

Bilder
1 Erna Haldorsen spilles av Are Sende Osen og sønnen Haldor spilles av Knut Folkestad. (Foto: NRK)
2 Kasteren tolkes av Knut Folkestad. (Foto: NRK)