Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. oktober 2001 kl 19.35 Speisa

Verden forandrer seg

Daisy får jobb og Tim blir paranoid. Dette er stikkord for tredje episode i den britiske komiserien ”Speisa”.

Daisys verden rister en smule når hun i kveldens episode får innkalling til intervju om en journalistjobb i et motemagasin.

Samtidig skjer det ting med Daisys og Tims nabo, Brian. Hans verden blir forandret når en gammel teatervenn dukker opp og inviterer ham og hans venner på performance art. Tim som er med for å se forestillinger, ser ansikter, blir paranoid og deretter voldelig.

Om ”Speisa”
Daisy (Jessiva Stevenson) er en entusiastisk, men lite målbevisst ung dame som utgir seg for å være journalist. Hun deler leilighet med sin gode venn, den urbane scateboarderen Tim (Simon Pegg).

De er begge i 20-årene, og omgir seg med en høyst spesiell krets mennesker som alle har meget uortodokse oppfatninger av virkeligheten: Marsha (Julia Deakin), den elegante og eksentriske husverten, Brian (Mark Heap), den gåtefulle naboen nedenunder som liker å male, men hater malerkoster, Twist (Katy Carmichael), en kvinne som er besatt av stil og Mike (Nick Frost) som er sparket fra Hæren, men som er desperat etter å få komme tilbake.

Etter hvert som serien skrider fram, fører disse menneskene Tim og Daisy inn i en bisarr verden som balanserer på kanten av det normale. Det hører med til historien at Daisys og Tims vennskap beveger seg hårfint på grensen til det romantiske. Men romantikken slår aldri ut i full blomst – eller?

Hovedrolleinnehaverne Jessica Stevenson og Simon Pegg har også skrevet manus.

Britisk situasjonskomedie
Originaltittel: ”Spaced”
Produksjon: Channel 4
I rollene: Jessica Stevenson, Simon Pegg, Julia Deakin, Mark Heap, Katy Carmichael og Nick Frost
Kontaktperson innkjøpsavdelingen NRK: Bjørn Ola Bjørntoft (bjorn.ola.bjorntoft@nrk.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83