Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. februar 2008 kl 20.25 Den store klassefesten

Populære damer

Anne B. Ragde og Unni Lindell konkurrerer mot hverandre i Den store klassefesten. (Foto: Ole Kaland/NRK)
Anne B. Ragde og Unni Lindell konkurrerer mot hverandre i Den store klassefesten. (Foto: Ole Kaland/NRK)
Unni Lindell og Anne B. Ragde er to av Norges mestselgende forfattere. Privat er de dessuten gode venninner. I kveld konkurrerer de mot hverandre i Den store klassefesten.

Unni Lindell stiller med sin klasse fra Valler Gymnas i Bærum anno 1977.Anne B. Ragde møter med klassen sin fra Blussuvoll Ungdomskole anno 1973.

Lukeparkering
Unni Lindell er kanskje mest kjent for sine bøker om Cato Isaksen. Allerede i 1996 kom den første boken i serien om den dyktige politietterforskeren. "Slangebæreren" høstet svært gode kritikker og ga Lindell en selvsagt plass blant krimforfatternes mesterlaug.

Noe som kanskje ikke er fullt så kjent, er at Unni er svært lite glad i å lukeparkere. Kunnskapene hennes på området skal testes i kveld - Unni skal opp i valgfag og forsøke seg på lukeparkering i studio.

Musikalsk suksess?
Anne B. Ragde er damen bak den fascinerende triologien om familien Neshov, som danner grunnlaget for den populære teateroppsetningen og TV-serien, "Berlinerpoplene".

"Berlinerpoplene" og "Eremittkrepsene" er Norges mest leste romaner de senere årene, med et samlet opplag på over 600.000. Blir suksessen like stor når Anne i kveld skal opp i musikk? Vi tester Annes gitarkunnskaper, og hun utfordres til å spille gitar med selveste Finn Kalvik.

Hvis ikke dette låter bra – fin musikk blir det uansett i løpet av sendingen. Finn Kalvik og Cajsa Stina Åkerstrøm er nemlig kveldens artister.

Det blir også levende dyr i studio, champagne, tegning og mye annen moro.

Om Den store klassefesten
Ni lørdager fremover inviterer Dan Børge Akerø seerne og tidligere klassekamerater til Den store klassefesten. Hver lørdag tar to kjendiser, politikere eller kjente idrettsutøvere med seg klassen sin fra barne- eller ungdomstida i studio. Dan Børge byr på spennende oppgaver, utfordringer og overraskelser i studio.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Humorleverandører: Øystein Bache og Rune Gokstad
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no