Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. juli 2011 kl 22.45 Dokusommer: Alene på Everest

Jarle Trå alene på Everest


Jarle Trå forsøkte å bestige verdens høyeste fjell uten ekstra oksygen eller hjelpemannskap. Alt som kunne gå galt gikk galt, og plutselig befant Jarle seg alene på Everest.

Å bestige verdens høyeste fjell uten hjelpemidler; er det snakk om ære eller galskap?

Da alt gikk galt
Dette er historien om Jarle Trås ekspedisjon på Mount Everest i mai 2009, uten bruk av oksygen eller sherpaer til å hjelpe seg. Vi får endelig høre Jarles gjenfortelling av de dramatiske øyeblikkene rundt ekspedisjonen som resulterte i at han måtte amputere alle fingre og tær.

Hvem har ansvaret?
Ekspedisjonen fikk i etterkant hard kritikk i media. Hvorfor utsetter klatrere seg for ekstrem risiko, på grensen til det som er menneskelig mulig? Er det riktig at skattebetalernes penger skal bli brukt til å redde mennesker som utsetter seg for selvforskyldte krisesituasjoner? Redningsaksjonen som ble igangsatt, startet også en debatt om hvilket ansvar UD har når vågale ekspedisjoner ikke går etter planen og nordmenn er i fare.

Møt de ekte heltene
Dokumentaren "Alene på Everest" viser hittil upublisert filmmateriale fra den omstridte redningsaksjonen. Vi får også møte alle dem som kastet seg inn i kampen for å redde Jarles liv.

Sendt tidligere.

Produsert av: Flash Studio A/S 2009
Regi og manus: Tom Aksel Mathiesen
Med: Jarle Traa, Lars Oma Erichsrud, Petter Nyquist, Børge Ousland, Reinhold Messner.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice/ 815 65 900