Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. juli 2005 kl 19.30 Drømmehjemmet

Nevrotisk boligjakt i New York

I tredje avsnitt av Drømmehjemmet skal vi se hvordan multimillionærer vil bo i New York. Leiligheten på bildet ligger i London. (Foto: BBC)
I tredje avsnitt av Drømmehjemmet skal vi se hvordan multimillionærer vil bo i New York. Leiligheten på bildet ligger i London. (Foto: BBC)
Et av Sotheby’s travleste kontorer ligger i New York. Her står utfordringene i kø for meglerne, hva gjør man for eksempel når en nevrotisk millionær vil ha en helt støyfri luksusleilighet midt på Manhattan?

Et annet problem kan være perfeksjonister som rett og slett ikke klarer å bestemme seg for hva de egentlig vil ha. Jobben blir ikke enklere av at meglerne ved New York-kontoret kun lever av provisjon. Dersom de ikke får solgt noen hus eller leiligheter, kommer det heller ingen penger inn på kontoen.

Om serien
I denne BBC-serien følger vi hverdagen i boligmeglerfirmaet Sotheby’s International Realty, som selger luksusboliger over hele verden. Klientene deres er forretningsmenn, kjendiser, adelige og dotcom-millionærer. Sotheby’s kan tilby alt fra enorme rancher, herskapelige godseiendommer og Hollywood-palasser til hele øyer i Karibien.

I serien får vi oppleve kampen mellom meglerfirmaene om de rikeste klientene, og vi er flue på veggen når kjøpere, selgere og meglere inngår sine avtaler. Vi får et innblikk i hva slags mennesker som har råd til å kjøpe verdens mest eksklusive boliger, og hva som driver dem.

Britisk dokumentarserie i seks episoder (2004)
Originaltittel: Superhomes
Produksjon: Flashback Bristol for BBC
Norske kommentarer: Britt Holm
Finn din drømmebolig: www.sothebysrealty.com
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • www.sothebysrealty.com