Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 12. august 1999 kl 20.00 På rett hylle: Med fristelser i disken

På rett hylle: Med fristelser i disken (

NRK2 torsdag 12. august kl 20.00
På rett hylle: Med fristelser i disken

Kunderådgiver i ferksvaredisken

Butikkslakter Wenche Wikborg (38) har kommet på rett hylle i arbeidslivet. Hun jobber i en stor matvareforretning der hun har ansvaret for ferskvaredisken.
Wenche Wikborg er fagutdannet butikkslakter. Det er en langt mer delikat funksjon enn navnet umiddelbart skulle gi assosiasjoner om. Butikkslakter er en yrkesbetegnelse av forholdsvis nyere dato, og fagets utøvere er å finne i kundefront i større matvareforretninger. Arbeidsplassen er bak ferskvaredisken som kan friste med et stort utvalg av kjøttvarer, men også fisk kan inngå i butikkslakterens ansvarsområde.
- Etterhvert har folk fått mindre tid til å lage mat hjemme. Derfor foretrekker mange å kunne kjøpe ferdiglaget mat som bare trenger en runde oppvarming før den er tallerkenklar. Mange trives imidlertid med å lage mat, men de trenger litt hjelp på veien for å få tiden til å strekke til. Vår oppgave er derfor å forberede mange kjøtt- og fiskeretter. Gjøre dem gryteklare, så å si. Dermed får kundene mulighet til å sette sitt personlige preg på det endelige resultatet med hensyn til f.eks krydder, steke- og koketid, sier Wenche Wikborg.
Butikkslakter Wikborg blir også ofte rådspurt av kunder om tilbehør til ulike matretter. Mange vil ha hennes tips om sammensetning av flere retters måltider, enten det skal være et familieselskap eller et vennelag en lørdagskveld.
- Dette er en svært trivelig jobb som gir deg veldig god kontakt med kundene, sier Wenche Wikborg. Hennes erfaring er at de fleste er opptatt av mat og liker å snakke om matlaging.

NRK2 torsdag kl 20.00


Innkjøpt dokumentar produsert av De Gode Hjelperne A/S
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41