Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. september 2006 kl 18.30 Johnny og Johanna

Gutta på tur

Robert (Aksel Torvik Knutsen) får klar beskjed om at han ikke er ønsket av Randi, farens kone. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Robert (Aksel Torvik Knutsen) får klar beskjed om at han ikke er ønsket av Randi, farens kone. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Line har deadline på boka hun skriver og er hissig fordi hun aldri får tid til å gjøre seg ferdig. Likevel vil hun at Johnny og Eddie endelig skal dra på skogturen de har gledet seg til. Og for Robert blir møtet med farens kone alt annet enn hyggelig.

Å være forfatter og spedbarnsmor er ikke lett, og at Line er stresset setter sitt preg på stemningen i huset. Eddie og Johnny har dårlig samvittighet for å dra på tur, men gjør det likevel siden hun insisterer.

Nattlig tokt
Men turen går ikke helt som planlagt. Vel framme oppdager de at de har glemt all maten hjemme. De bestemmer seg for å klare seg som best de kan, men når magen rumler etter at de har lagt seg, får Eddie nok. Han legger ut på nattlig tokt etter mat, og når Johnny våkner neste morgen, er han fortsatt borte. Har det skjedd ham noe? Og hvor lenge kan Johnny vente før han må fortelle det til Line som sitter hjemme og jobber?

"Løsungen"
Gustav og Trude har virkelig funnet tonen, og for Robert blir det litt rart. Han bestemmer seg for å dra på besøk til faren og halvsøsknene. Det vet ikke faren, og dermed rekker han heller ikke advare kona Randi. Hun vil ikke ha noe med "løsungen" hans å gjøre, og det sier hun tydelig i fra om - foran Robert…

Om serien
Elleve lørdager i høst møter vi igjen gjengen i "Johnny og Johanna". De to stesøsknene har fått et nært og godt forhold, og i tillegg har de fått en lillebror som de kaller "Sniff". Å få et nytt barn i huset setter sitt preg på familielivet.

Når vi møter igjen gjengen, er de alle lykkelig forelsket – i hvert fall tilsynelatende. Anne og Johnny er kjærester og utfordrer stadig hverandre til å gjøre ulike stunt, mens Reka og Konrad også er sammen og svært forelsket. Johanna er kjæreste med Jack, men det er noe som skurrer…

Robert går en spennende tid i møte, han er i ferd med å bli bedre kjent med faren sin, Joakim, og familien hans.

Hvem er hvem?
Stesøsknene Johanna (Maiken Kolle Riskild) og Johnny (Michael Hansson) bor sammen med Johannas mor, Line (Ines Prange) og Johnnys far, Eddie (Stig Henrik Hoff).

Gustav (Svein Roger Karlsen) er Johannas far og Lines eks-mann. De har også Katrine (Anette Lauenborg Waaler), som er Johannas storesøster.

Kameraten Robert (Aksel Torvik Knutsen) og moren hans, Trude (Ingunn Beate Øyen) bor i kjellerstua hjemme hos Johnny og Johanna etter at de mistet leiligheten sin i en brann. Robert er i ferd med å bli kjent med faren Joakim (Dennis Storhøi) og hans familie. Han er gift med Randi (Kristin Kajander), som han har tre barn med: Sara (Pernille C. Iversen), Trine (Hanna Helgestad) og Tim (Johannes Nagel).

Johannas bestevenninne Reka (Annette Roth) er kjæreste med Johnnys kamerat Konrad (Mikkel D. Nygaard). Johnny er kjæreste med Anne (Victoria Ose), mens Johanna var sammen med Jack (Jonathan Malmquist Harket) i begynnelsen av sesong 3. Assad (Habib Ur Rahman Manzoor) er Jacks kamerat, og bor i samme oppgang som Kristiansen (Erik Hivju).

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom, sesong 3 (2006)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Regi: Anne-Marie Nørholm, Trond Ola Mevassvik
I rollene: Maiken Kolle Riskild, Michael Hansson, Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Dennis Storhøi, Victoria Ose, Jonathan Malmquist Harket, Aksel Torvik Knutsen, Mikkel D. Nygaard, Annette Roth, Habib Ur Rahman Manzoor, Svein Roger Karlsen, Erik Hivju, Ingunn Beate Øyen, Kristin Kajander, Pernille C. Iversen, Johannes Nagel, Hanna Helgestad, Anette Lauenborg Waaler m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside