Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. juli 2001 kl 21.05 Kar for sin kilt

Jakten på en svigerdatter

. Tanya (Flora Montgomery) blir utpekt av Hector som et passende koneemne for sønnen Archie (Alastair Mackenzie). (Foto: Ken Mellin, BBC)
. Tanya (Flora Montgomery) blir utpekt av Hector som et passende koneemne for sønnen Archie (Alastair Mackenzie). (Foto: Ken Mellin, BBC)
Archie fyller snart tretti år og vil helst at hele dagen skal forbigås i stillhet, men hans mor har store planer for feiringen. Også Hector forbereder en spesiell overraskelse for sønnen.

Hector er dypt bekymret over at sønnen fyller tretti uten å ha funnet en ektemake. Det er særlig savnet etter en arving som opptar ham, og nå er han fast besluttet på å finne en hustru til Archie.

Når Hector møter den rike irske adelsmannen Kieran og hans fortryllende datter Tanya, er han sikker på å ha skutt gullfuglen. Men hans ivrige forsøk på å agere Kirsten Giftekniv skal få uante følger.

I tillegg til å holde uønskede ekteskapskandidater på avstand, har Archie problemer med en kranglete gubbe som tidligere bodde på godset. Han har nå vendt tilbake for å gjøre krav på hytta der han bodde tidligere, og som nå blir leid ut til turister.

Archies humør blir ikke bedre av at Katrina tydelig lar det skinne igjennom at hun har noe på gang med Fergal, godsets nye oppsynsmann.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år da han uten forvarsel arver Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre (Richard Briers og Susan Hampshire).

I hjembygda har Archie gjenoppfrisket bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

NRK1 viser nå oppfølgerserien på åtte episoder som ble sendt på BBC tidligere i år. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie (2000)
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 2)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: John Massey, Richard Signy, Rick Stroud
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Jason O’Mara

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
1. Tanya (Flora Montgomery) blir utpekt av Hector som et passende koneemne for sønnen Archie (Alastair Mackenzie). (Foto: Ken Mellin, BBC)


LENKER
  • Les mer  
  • Les mer