Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. juni 2002 kl 21.10 Sommeråpent

Ny runde fra Aker Brygge

Anne Grosvold og Olav Viksmo Slettan leder
Anne Grosvold og Olav Viksmo Slettan leder "Sommeråpent" den første måneden. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Også i år er Aker Brygge åsted for ”Sommeråpent” som har premiere i kveld. Programledere er Anne Grosvold og Petter Nome, og de skal dele sommeren seg i mellom. Med seg får de Olav Viksmo Slettan og Stine Buer som utegående reportere, og dermed kan det bli mange sprell i reportasjene fra sommer-Norge!

Anne Grosvold drar i gang sommershowet og kommer til å lede programmet fram til 19. juli. Olav Viksmo Slettan blir ”hennes” reporter, og når vi tenker på den erfaringen han har fra ”Reiseradioen”, kan det bli mye morsomt å se fram til. Blant annet var han med på den første direktesendte ekspedisjonen fra Nordpolen i 2000. Han gikk sammen med Børge Ousland og rapporterte hver dag i ”Nitimen”. Samme år fløy han F5, Freedom fighter, i ”Reiseradioen”, og figurerte som verdens raskeste reporter. Det vil si at han beveget seg lynraskt fra den ene delen av landet til den andre på oppdrag fra folk som trengte hjelp og assistanse.

Olav Viksmo Slettan er blitt kåret til Norges blekeste mann (kanskje fordi han jobber hele sommeren), han har spilt ”Smoke on the Water” med rådhusklokkene i Oslo, og han tok en ekte julenissetest da han klatret på innsiden av en sju meter lang pipe på Smestad brannstasjon.

Andre halvdel
Petter Nome og Stine Buer overtar 22. juli. (NRK-foto: Ole Kaland)
Petter Nome og Stine Buer overtar 22. juli. (NRK-foto: Ole Kaland)
22. juli overtar Petter Nome som programleder, og han får med seg sprelske Stine Buer som reporter. Buer er til høsten klar med eget humorshow sammen med Pernille Sørensen og Kristin Skogheim, og kjenner vi henne rett, skal nok hun også gjøre sitt ytterste for å spre humor i sine reportasjer. Hun har tidligere vært programleder i ungdomsprogrammene ”Go´ Elg” og ”Reser”, hun har ledet norsk Melodi Grand Prix og laget portrettprogram av prinsesse Märtha Louise.

Konseptet
Sommeråpent skal sendes fra klokken 20.55-22.00 fra mandag til fredag, og konseptet er som i fjor: Det blir nyhetssaker, kjente gjester, og reportasjer fra sommer-Norge – kort sagt er målet å skape sommerhygge fra Aker Brygge. - Vi satser på å være aktuelle både når det gjelder saker og gjester, og samtidig holde på den gode stemningen fra i fjor, sier prosjektleder Ida Simonsen.

I tillegg til de to utegående reporterne får programlederne selskap av Noman Mubashir fra Østlandssendingen og Svanhild Grov fra Stereo. Det blir også faste spalter hver dag.
Det skal handle om bil, båt og motorer på onsdager, og her er Jan Erik Larssen stikkord. Anne Hoff skal anmelde nye filmer, og på mandager inviterer ”Sommeråpent” en forfatter som skal anbefale sommerlektyre både fra eget og andres forfatterskap. To ganger i uka, tirsdager og torsdager , blir det matspalte med en fast kokk.

”Habil amatørkokk”
Christian Sommerfeldt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Christian Sommerfeldt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Årets kokk er Christian Sommerfelt, som betegner seg selv som en habil amatørkokk. - Jeg er ikke utdannet kokk, men er veldig opptatt av mat. Det er en kjær hobby, som jeg liker å praktisere sammen med venner og alene, sier Sommerfelt.

Det er ikke første gang Sommerfeldt skal kokkelere på tv. Han begynte sin ”matkarriere” på fjernsyn i programmet ”Hybelkokken” i 1990 da han var gjest hos Ingrid Espelid Hovig. I –97 var han også Kokken Knask i programserien ”Julemorgen”.

- Utfordringen er å gjøre mat tilgjengelig for tv, og der har jeg gått i god lære hos Ingrid Espelid som er en fantastisk pedagog. Jeg satser på å kunne tilby mat som ikke er for fancy, men som likevel er annerledes og spennende. Og det er en viktig ting at ingrediensene er å finne i hele Sommer-Norge, sier Sommerfelt.

Når det gjelder favoritt-sommermat synes kokken det er vanskelig å velge en spesiell rett.

- Det er så mye som er godt, men enkelte retter har mer sommer over seg enn andre. For eksempel spekeskinke, sprøstekt makrell og dillstuede poteter. Det er snadder, sier kokken.

Den første sommeruken
Statsministeren og DDE kommer på åpningsdagen tirsdag 24. juni, for å erklære sommerprogrammet for åpent. Også Egil ”Drillo” Olsen tar turen innom, for å snakke om det som er svært aktuelt i disse VM-tider, nemlig fotball.

Utegående reporter Olav Viksmo Slettan fortsetter i sin sprelske stil, og han lover å finne på mye moro som skal få seerne til å sperre opp øynene.

Det blir naturlig nok ikke bare aktualitet og faste spalter i årets ”Sommeråpent”. Det skal også være underholdning, og det er Øystein Bache og Rune Gokstad som skal sørge for å fram latteren hos seerne. De er faste humorister og vi får se dem både som danseband med Crooneren, Bakstadgutane og de har laget sitt eget humoristiske sommerhjørne.

Det er med andre ord mye å glede seg til i årets første Sommeråpent-uke, og mer blir det utover sommeren.

NRK Underholdning
Egenprodusert magasin
Programledere: Anne Grosvold og Petter Nome
Reportere: Stine Buer, Olav Viksmo Slettan, Noman Mubashir og Svanhild Grov
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Hjemmeside