Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Kostymekrøll

Karl Martin står for utplukkingen av kostymer. (Foto: Annelise Jackbo)
Karl Martin står for utplukkingen av kostymer. (Foto: Annelise Jackbo)
Premieren nærmer seg med stormskritt, og deltakerne i "Eldrebølgen" klarer ikke å enes om valg av kostymer.

Diskusjonen går høyt. Både Eva og Randi er lite fornøyd med det Karl Martin har valgt som grunnkostyme. Randi sier de kommer til å se ut som et begravelsesfølge! Den fargerike damen ønsker seg naturlig nok mer farge og fest.

I dag kommer en ukeblad-journalist på besøk, og han fatter raskt interesse for Randi. Hun lar seg ikke be to ganger om å intervjues.

Om kvelden er det klart for kostyme-visning med Cotty og Karl Martin som modeller. Mottakelsen er reservert, men positiv. Så står det skarvemiddag på menyen.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47LENKER
  • Eldrebølgen