Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. desember 2003 kl 21.10 Staying alive: Konsert på verdens aids-dag

Artister mot aids

Bono gir sitt bidrag når Nelson Mandela samler verdens største artister til en konsert som setter søkelys på aids.
Bono gir sitt bidrag når Nelson Mandela samler verdens største artister til en konsert som setter søkelys på aids.
Verdens aids-dag blir i år markert med en storslagen konsert i Sør-Afrika. På Cape Towns Greenpoint Stadion bidrar verdensartister for å sette søkelys på aids-katastrofen som allerede har tatt livet av millioner av mennesker.

Nelson Mandela lanserte i oktober en verdensomspennende kampanje for å spre kunnskap om aids-problemet i Afrika, og oppfordrer verden til handling ved å gi mer penger til forskning og til å presse styresmakter til å anerkjenne aids som en internasjonalt krise.

46664
Kampanjen heter 46664, som er navnet på cellen Mandela satt i under sine 18 år i fangenskap på Robben Island. Den gang kjempet han mot Apartheid, i dag kjemper han mot aids. Nå vil han bruke fangenummeret sitt for å gi kampen et navn og et ansikt. 30 millioner mennesker i Afrika er i dag hiv-positive. Siden sykdommen brøt ut, har 17 millioner afrikanere mistet livet.

Stjernelag
Konserten 29. november er en oppkjøring til aids-dagen 1. desember, og markerer det engasjement som verdens artister med Nelson Mandela i spissen nå oppfordrer til. Av artister som bidrar er blant andre Bono, Beyoncé, Eurythics, The Corrs, Peter Gabriel, Yusuf Islam (tidligere Cat Stevens), Yossou N’Dour, Ladysmith Black Mombaza, Zucchero og Anastacia.

Bred lansering
Den globale kampanjen består av nettbasert markedsføring av initiativer mot spredning av sykdommen, lansering av CD’er og DVD, samt denne tv-overførte konserten – som Mandela håper vil bli like stor som Live Aid.

Konsertopptak fra Sør-Afrika
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97