Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. mai 2008 kl 19.00 Migrapolis: Nøkkel til stjernene

Kjendiser med innvandrerbakgrunn

Rapperen Stella Mwangi, kjendis i Kenya. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Rapperen Stella Mwangi, kjendis i Kenya. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Migrapolis tar opp hva det vil si å ha innvandrerbakgrunn og få kjendisstatus. I kveld får vi noen eksempler fra musikk- og tv-bransjen.

Madcon opplever enorm suksess etter at Tschawe Baqwa vant konkurransen i tv-programmet "Skal vi danse?". Men duoen har drevet med det samme i mange år, så hvorfor slo de ikke igjennom før nå?

Ikke her, men der
Norsk-kenyanske Stella Mwangi har hatt en viss suksess med musikken sin her i Norge. Men aller størst oppmerksomhet fikk rapperen da hun jobbet i Kenya en periode. Da ble hun rikskjendis, invitert i tv-programmer og gjenkjent på gata.

Berømmelsens pris
Den persiske oslogutten Tooji Keshkar er blitt et kjent tv-fjes i Norge gjennom sitt eget program Toojis Top Ten på MTV. Han har vært på tv i bare fire måneder, men opplever allerede at han i løpet av kort tid har mistet mange venner fordi folk tror at han automatisk får på seg divanykker når han nå er blitt berømt.

Ved siden av VJ-jobben på MTV holder Tooji på å gi ut en debutplate hvor han selv skriver alle låter. Artistkarrieren måtte han jobbe hardt for å overbevise sin mor om – hun har hele tiden vært skeptisk til hans muligheter for å lykkes i denne bransjen.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no