Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. juni 2002 kl 21.00 Niern: Criminal Intent

Fanget i eget nett

To korrupte politimenn lærer av egen erfaring at forbrytelser ikke lønner seg i denne amerikanske actionfilmen. "Criminal Intent" ble den tidligere rapperen og skuespilleren Tupac Shakurs siste film. Han ble drept i en ennå uoppklart skyteepisode i Las Vegas, 13 måneder før filmen ble lansert.

New York-detektivene Davinci (James Belushi) og Rodriguez (Tupac Shakur) har pengeproblemer. Rodriguez har pådratt seg en enorm spillegjeld, mens Davinci ønsker å pensjonere seg og flytte til Hawaii, men mangler nødvendige midler.

For å skaffe seg ekstrainntekter begynner de å handle med narkotika. Utgangspunktet for denne alt annet enn lovlige geskjeften er narkotika de har beslaglagt i tjenesten. De selger stoffet, tar livet av kjøperne ved nøye arrangerte forbipasseringer - for så å ta tilbake varene som de selger på nytt. Dette viser seg å være meget lukrativt, men risikoen er også høy. Davinci og Rodriguez prøver å rettferdiggjøre sine handlinger med å hevde at de bare dreper personer som likevel burde fjernes fra gata.

Lykken snur
Davincis kjæreste, en eksotisk danser som heter Cynthia (Lela Rochon), hjelper detektivene med å arrangere et møte med deres seneste offer. Men når handelen er avsluttet, oppdager Davinci og Rodriguez at heleren er politispaner. Også han blir tatt av dage, og Davinci og Rodriguez blir satt til å etterforske mordet. De prøver å legge skylden for mordet på en uteligger, men det tar ikke lang tid før nettet begynner å snøre seg rundt dem.

"Criminal Intent" - eller "Gang related" som den også kalles - er signert Jim Kouf.

Amerikansk thriller fra 1997
Originaltittel: Criminal Intent/Gang Related
Regi: Jim Kouf
I rollene: James Belushi, Tupac Shakur, Lela Rochon, Dennis Quaid, James Earl Jones
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53