Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. april 2008 kl 22.10 Detektimen: Kalde spor

"Svart onsdag" i Detektimen

Peter Boyd (Trevor Eve) og teamet må oppklare en rekke mordsaker helt tilbake fra 1992.(Foto: BBC Worldwide)
Peter Boyd (Trevor Eve) og teamet må oppklare en rekke mordsaker helt tilbake fra 1992.(Foto: BBC Worldwide)
Onsdag 16. september 1992 vil for alltid står som "svart onsdag" for britiske banker. Dette var dagen da pundet måtte trekkes tilbake fra den europeiske sentralbanken, regjeringen måtte støtte valutakursen med 27 millarder pund og en rekke banker måtte stenge. I et banklokale i London fra denne tiden finner politiet to sammenfiltrede kropper.

Etterforskningsteamet til førsteinspektør Peter Boyd blir tilkalt, og likene viser seg å være av en mann og en kvinne. Videre etterforskning viser at det dreier seg om bankdirektør Mervyn Simmel, en mann alle trodde hadde stukket av til utlandet med bankens midler.

Savnet journalist
Det andre funnet er av Katherine Keane, en journalist som har vært savnet hele denne tiden og som forfatteren Lisa Tobin har fulgt sporene etter for å skrive biogafien om henne.

Peter Boyd setter etter hver likfunnene i forbindelse med funnet av en mann i byelven, Themsen. Et større kvantum omsmeltet gull er også forbundet med denne mannen, som viser seg å være Brian McGurk, en rådgiver ved den irske ambassade.

Journalistens elskere
Boyd oppsøker nå to menn som den kvinnelige journalisten sto i et intimt forhold til på den tiden hun forsvant. De er daværende bystyrerepresentant Philip White og Ian Taggart som var handels- og industriminister i skyggeregjeringen til det britiske arbeiderpartiet da pundet kollapset i 1992.

Dessuten ønsker Boyd å forhøre Lucien Calvin, medlem av styret i banken på den tiden
bankdirektøren forsvant.

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier og vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie i 2004.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne "Kalde spor" kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten førsteinspektør Peter Boyd, spilt av Trevor Eve, består spesialenheten av psykologieksperten av Grace Foley (Sue Johnston), patologen Eve Lockhart (Tara FitzGerald) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Felicite du Jeu).

Britisk kriminalserie (2007)
Originaltittel: Waking the dead, series 6
Kveldens episode: The Fall
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Felicite du Jeu (Stella Goodman), Wil Johnson (Spencer Jordan)
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Les mer på BBC