Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. juni 2005 kl 18.00 Barne-tv-konsert på Rådhusplassen

Egen konsert for barn

Åsmund Huser, Benedikte Kruse, Marianne Furevold og Jostein Hasselgård står for en del av underholdningen på Barne-tv-konserten i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Åsmund Huser, Benedikte Kruse, Marianne Furevold og Jostein Hasselgård står for en del av underholdningen på Barne-tv-konserten i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Før det braker løs for de voksne på Rådhusplassen i kveld, får barna sitt eget kjempetilbud i anledning 100-årsjubileet. NRK sender direkte fra en konsert som er basert på musikalske høydepunkter fra Barne-tv gjennom tre generasjoner. Syngende konferansier er Marianne Furevold.

Sammen med Kringkastingsorkestret og dirigent Lars Erik Gudim fremfører solistene Jostein Hasselgård og Benedikte Kruse, skuespiller Åsmund Huser kjente og kjære favorittsanger.

Spesielt inviterte gjester dukker også opp. Blant dem er noen av barna fra Barnas supershow og tidligere medarbeidere som har gjort seg bemerket i Barne-tv sammenheng. Det blir blant annet gjensyn med sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen, Vibeke Sæther og Geir Børresen fra Lekestue og Eli Rygg fra Portveien 2.

Om konserten
- Vi har tatt utgangspunkt i de kjæreste sangene fra Barne-tv og arrangert dem på nytt. Sammen med klipp på storskjerm får publikum oppleve sine favoritter, og vi har lagt opp til at alle skal være med å synge. Dette er en trelagskake med noe for alle generasjoner. Vi hopper fram og tilbake i tid, sier nestor i NRKs Barne- og ungdomsavdeling, Hermann Gran.

Vi får høre melodier fra programserier som Lekestue, Kosekroken, Huset med det rare i, Kanutten, Labbetuss, Portveien 2, Sesam stasjon, Lillys butikk, Fritt fram, Uhu, Linus i svingen og Barnas supershow.

- Dette er sanger som representerer barndommen din. De er blant de første inntrykkene som erfaringsmessig setter sterke spor etter seg, sier Gran.

Egenprodusert direktesending fra NRK Barn og Ungdom
Konferansier: Marianne Furevold
Prosjektleder: Hermann Gran
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,