Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 2. januar 2010 kl 19.55 Film: Mr. Deeds

Fra pizzabaker til milliardær

Adam Sandler og Winona Ryder i komedien
Adam Sandler og Winona Ryder i komedien "Mr. Deeds". (Foto: ECT)
En blakk, men lykkelig pizzabaker arver uventet 40 milliarder dollar i komedien "Dr. Deeds", der Adam Sandler og Winona Ryder spiller hovedrollene.

Longfellow Deeds er en vennekjær og ganske enkel fyr som bor i en småby på den amerikanske østkysten. Han driver byens eneste pizzeria, som ikke er særlig innbringende til tross for mange besøkende. Men Deeds er godt fornøyd med livet akkurat som det er.

En dag banker to menn på døra og forteller ham at en fjern slektning har etterlatt ham en arv pålydende 40 millioner dollar, en butikkjede, et fotballag, et basketballag og et privathelikopter.

Sensasjon
Det er en historie som får tabloidene til å gå av hengslene, og Deeds havner i medienes søkelys døgnet rundt. Først i kobbelet av blodhunder er den ærgjerrige tv-journalisten Babe, spilt av Winona Ryder.

Selv om livet hans er snudd på hodet, er Deeds den samme jordnære, gemyttlige typen. Han setter snørrhovne forretningsfolk og idrettsstjerner på plass, og blir bestekompis med sin personlige tjener (John Turturro). Men det han ikke vet, er at en rivaliserende forretningmann er ute etter imperiet hans.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk spillefilm fra 2002
Originaltittel: Mr. Deeds
Produksjon: Colombia Pictures
Regi: Steven Brill
Med bl.a. Adam Sandler, Winona Ryder, John Turturro og Steve Buscemi
Pressekontakt/programinformasjon: Presse,414 28 800

Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no