Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. september 2004 kl 21.40 Livet begynner

Savnet av et sosialt liv

Maggies far (Frank Finlay) har Alzheimer og moren (Anne Reid) legger skylden på Maggie for bruddet med Phil (Foto: ITV1)
Maggies far (Frank Finlay) har Alzheimer og moren (Anne Reid) legger skylden på Maggie for bruddet med Phil (Foto: ITV1)
Det går mer og mer opp for Maggie at hun savner et sosialt liv. Hun begynner å svare på annonser i avisene, og møter opp på "speed dating". Dette går ikke bra så lenge hun prøver å skjule at hun har to barn. Ellers er det liten støtte å få fra foreldrene. Moren legger all skyld for bruddet på Maggie, og faren lider av fremskreden Alzheimer.

Barna, James og Becca, forteller faren hva Maggie driver med, og Phil liker det absolutt ikke. Phils venninne, Anna, dukker opp hos Maggie, fordi hun tror Maggies fremstøt på kjærlighetsfronten er et forsøk på å få Phil tilbake ved å gjøre ham sjalu.

I mellomtiden tar sønnens lærer, som er klar over familiens situasjon, kontakt med Maggie. Hun tror at han er urolig over James’ innsats på skolen, men til hennes store glede ber han henne ut på middag.

Om serien
¨"Livet begynner" er en historie i seks deler om en kvinne som må finne nytt innhold i livet etter at ektemannen forlater henne og to barn. Ifølge manusforfatteren Mike Bullen er hovedpersonen, Maggie, basert på en god venninne av ham som gikk gjennom samme krise.
- Jeg ba henne ut på middag og fikk henne til å fortelle meg alt sammen.. Noen dager følte hun at hun kunne bestige Mount Everest, andre dager kunne hun knapt stå opp av sengen. Det er denne berg- og dalbanetilværelsen jeg prøver å formidle gjennom Maggie, sier Bullen.

Mike Bullen står for øvrig bak den prisbelønte suksesserien "Kalde føtter" ("Cold Feet"), som tidligere er sendt på NRK2 flere ganger.

Skuespilleren Caroline Quentin tror at Maggie vil fremstå som litt av en heltinne for kvinnelige seere. Maggie er ikke spesielt heroisk, men hun er en "stayer" som folk vil få sympati for, mener Caroline.

Alexander Armstrong, som spiller Phil, innrømmer at han ikke har særlig sans for måten Phil behandler Maggie på. – Men jo mer jeg blir kjent med ham, jo mer forstår jeg ham og ser hvorfor han gjorde det han gjorde, sier skuespilleren.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: "Life Begins"
Produsert av ITV1
Med: Caroline Quentin, Alexander Armstrong, Ace Ryan, Elliot Henderson-Boyle, Claire Skinner, Stuart McQuarrie, Frank Finlay
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78