Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. oktober 2000 kl 20.30 Økotrim

Økotrim

NRK1 torsdag 12. oktober kl 20.30
Økotrim

Er pensjonen vår riktig?

Økotrim setter i kveld søkelyset blant annet på sykepleierpensjonen. En kvinnelig sykepleier har fått beregnet pensjonen sin fire ganger, hver gang med forskjellig resultat. Hvordan kan man med dette være trygg på at pensjonen er riktig?

Programleder Steinar Mediaas konfronterer Statens Pensjonskasse med de ulike resultatene, som første gangen ble beregnet til 1.600 kroner i måneden. Andre gangen pensjonen ble beregnet, var den steget til 9.000 kroner, for så å bli regulert ned til 7.000 kroner den tredje gangen. Den fjerde og foreløpig siste gangen Statens Pensjonskasse regnet på saken, var pensjonen redusert med ytterlige 1.000 kroner i måneden.

Norsk Sykepleierforbund har hatt mange slike saker. Uten hjelp fra forbundet ville kvinnen aldri ha orket å stå løpet ut. Saksbehandlingen har nemlig pågått i flere år.

Gebyrfri bank med høy innskuddsrente
Vi møter en kunde som skifter bank, fra DNB til Skandiabanken - banken som markedsfører seg selv som en gebyrfri bank. Kunden betaler kun gebyr på Visa- kortet. Banken gir også syv prosent rente på innskudd fra første krone. Er dette for godt til å være sant, finnes det en bakside på medaljen? Økotrim vil ha svar.

\"Rullerende kontor\"
I et innslag fokuserer Økotrim på Telenors nybygg på Fornebu, der man går nye veier når det gjelder å tenke kontorløsninger. Selskapet river ned de gamle, klassiske cellekontorene og legger opp til store, fleksible team- og landskapsløsninger der de ansatte ikke lenger har sine personlige plasser, men flytter rundt i kontormiljøet. De har kun en fast PC, mobiltelefon og et skap. Også lederne integreres i dette nye kontorlandskapet. Forskning viser at man med dette får et mer kreativt og engasjert miljø. Men ikke alle er enige...

NRK1 torsdag kl 20.30

Egenprodusert økonomiprogram fra Faktaavdelingen
Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)