Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. oktober 2008 kl 23.15 Lydverket

Musikalsk dobbeltliv og rockens heteste

Lydverket: Metallicas fans tilgir dem alltid. Hvorfor er det slik? (Foto: Universal Music)
Lydverket: Metallicas fans tilgir dem alltid. Hvorfor er det slik? (Foto: Universal Music)
Hvorfor tilgir fansen alltid Metallica? Lydverket har møtt bandet som har gjort nesten like mye galt som de har laget bra musikk gjennom de snart tre tiårene de har eksistert.

Den alltid like frittalende Lars Ulrich innrømmer at bandet har trynet noe alvorlig på flere områder opp gjennom årene. Men med det nye albumet Death Magnetic under beltet ser det ut som om Metallica står fjellstøtt igjen.

Rockens elementære byggeklosser er bass, gitar, trommer og vokal. Why change a winning team, mon tro? Lydverket har snakket med noen av rockens mest vitale duoer, som The Ting Tings, The Presets, Justice og No Age, om hvorfor det holder i massevis å bare være to.

Espen Lind legger snart ut på sin første soloturné under eget navn. Lind har siden tidlig 90-tall preget norsk popmusikk som en av de absolutt største kommersielle suksesshistoriene. Men han lever også et annet liv innen popmusikken. For når han ikke lever ut artistlivet her i Norge, tilbringer han en relativ anonym tilværelse som låtskriver i USA. Lydverket har møtt både artisten og låtskriveren Espen Lind.

Om Lydverket
Lydverket er inne i sitt syvende år som NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Ny programleder for sesongen er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben B. Gran. Sjekk også våre nettsider: www.nrk.no/lydverket

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21 vivi.stenberg@nrk.no
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no