Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. november 2001 kl 22.00 V30: Dørpolitiet

Dørpolitiet


- Her er det streng kontroll i døra, sier Stig Haug. Han er glødende opptatt av design og kaller seg dørpoliti. Slik ser det også ut hjemme hos ham i Ullevål hageby i Oslo. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Stig og kona deler interessen for å lete opp, kjøpe og samle spesielle ting og møbler. Broren til Stig er oppgitt og beskylder dem for å være materialister. Middagsbesøket blir en opphetet diskusjon om verdiene i livet.

Den lille familien er ikke alene om interessen for design. Vi nordmenn er verdensmestere i innredning og oppussing. I følge markedsanalysefirmaet Analysegruppen kommer vi i år til å bruke 27,6 milliarder kroner på å gjøre det pent rundt oss. Det er en milliard mer enn i fjor. Designbutikkene popper opp, og omsetningen øker med 20 prosent i året.

Interiørarkitektene har aldri hatt så mye å gjøre. De løper fra hus til hus for å hjelpe til med siste skrik i innredning, og pengene ser ut til å sitte løst. Daglig leder i Scenario interiørarkitekter, Linda Steen har ansatt åtte nye medarbeidere bare i løpet av ett år og strever med å bli ferdig med å innrede et hus. Familien skal flytte inn 1. oktober. Det viser seg at 50-tallshuset har behov for omfattende oppussing. Oppdraget beskrives som ”klassisk ute, og moderne inne”.

Et annet sted i Oslo sitter interiørarkitekt Bernt A. Pedersen og tegner på harde livet. Selv om han har mye å gjøre har han rukket å pusse opp sju egne leiligheter på ti år. Han er nå i ferd med å legge siste hånd på sin foreløpig siste leilighet. Hvordan har spesialisten egentlig det hjemme hos seg selv?

NRK Fakta
Egenprodusert dokumentar
Programansvarlig: Cecilie Ellingsen
Prosjektleder: Chris Amble, 23 04 73 54
Pressekontakt; Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10


1. Stig Haug viser fram design. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Interiørarkitekt Bernt A. Pedersen på sitt eget kjøkken. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)