Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. april 2007 kl 21.10 Hovedscenen: Chick'a'bone Checkout

Svensk trombone-ess

Christian Lindberg, svensk trombonist i verdensklasse (t.v.), dirigenten Miguel Harth-Bedoya og det amerikanske trombone-esset Charles Vernon (t.h.). (Foto: Headline Media AB)
Christian Lindberg, svensk trombonist i verdensklasse (t.v.), dirigenten Miguel Harth-Bedoya og det amerikanske trombone-esset Charles Vernon (t.h.). (Foto: Headline Media AB)
Komponister verden over er glade i den sprelske trombonisten Christian Lindberg som har over 70 verker skrevet spesielt for seg. Svensken er også komponist og dirigent, og den amerikanske stjernetrombonisten Charles Vernon ville ha ham til å skrive en konsert for seg.

Et tv-team fulgte Lindberg i forbindelse med urframføringen av trombonekonserten "Chick’a’Bone" med Chicago Symphony Orchestra, hvor Charles Vernon er musiker.

Lindberg er kjent for å spille ellevilt på messing, og det er dem som har kalt ham "den raskeste trekkbasunen i Den ville vesten". Lindberg trollbinder publikum over hele verden, og hans agenda er fullbooket i mange år fremover.

Dobbel trombone
"Chick’a’Bone" er litt av et show: Lindberg på alt- og tenortrombone, Vernon på basstrombone.

Trombonekonserten fikk sin førstegangsframføring i september i Chicago. Regissøren Peter Bergren, venn av Lindberg og bosatt i Chicago, står for opptakene i forbindelse med innøvingen av "Chick’a’Bone"-konserten.

Svensk musikkprogram (2006)
Originaltittel: Chick'a'bone Checkout!
Produsert av: Headline Media AB
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no

Bilde
Hovedscenen: Chick'a'bone Checkout!:
Christian Lindberg, svensk trombonist i verdensklasse. (Foto: Headline Media AB)