Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. april 2001 kl 22.20 Fakta på lørdag: Au pair - en drømmejobb?

Fakta på lørdag: Au pair - en drømmejobb


NRK1 lørdag 21. april kl 22.20
Fakta på lørdag (1:2): Au pair - en drømmejobb?

Stort ansvar uten erfaring

Uten utdanning og erfaring pakker unger jenter kofferten og drar ut i verden for å passe barn i familier de ikke har truffet tidligere. Begge parter tar på seg et stort ansvar. I en dokumentarserie i to deler følger vi seks au pairs som gjør sine forskjellige erfaringer. Takler de ansvaret?

Au pair er en av de mest utfordrende barnepassjobbene i dag. Det er en helt uregulert ordning som tillater unge mennesker uten noen yrkeserfaring å passe babyer og små barn. For mange travle foreldre er dette den eneste muligheten de har råd til. En au pair koster dem bare omlag 500 kroner i uken.

Luksuriøst, men stressende
Vi følger blant andre Nicole fra Oxford som flyr til Washington for å passe to små barn. Hun bor i luksuriøse omgivelser og har det ganske fritt. Men hun befinner seg snart i en stressituasjon, og hun er selv med på å skape den.

Zoe tenkte aldri på å bli au pair før hun så en annonse på et supermarked. I Spania er hun travelt opptatt med å passe tre gutter under ti år. Hun oppdager ganske raskt at en au pair må være både lærer, diplomat, kokke, vaskehjelp og forhandler.

Donna er veldig spent og full av forventninger når hun reiser til Italia for å passe en to år gammel gutt. Hun ser på au pair-jobben som en fin sjanse til å komme seg litt bort fra Wales. Men det viser seg snart at hun er ganske uforberedt på hva som kan skje...

- En au pair er ikke en erfaren barnepike. Familier kontakter byråer som kan velge ut en au pair som passer nettopp for dem. Det kan bli et godt eller dårlig valg, fastslår agent Irene Lucas.

NRK1 lørdag kl 22.20
Blir også sendt 28. april (NRK2)

Britisk dokumentar fra BBC Worldwide
Regi: Tessa Finch
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no
og Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilde
Nicole Meuuws fra Oxford passer to små barn i Washington. Hun bor i luksuriøse omgivelser og har det ganske fritt, men snart befinner hun seg i en vanskelig situasjon. (Foto: BBC)