Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. mars 2004 kl 20.55 Niern: Øyet som ser

Elsker – elsker ikke…

Lena Endre som Ingrid i
Lena Endre som Ingrid i "Øyet som ser"
En kvinne i sin beste alder har funnet den store kjærligheten. Ingrid er hemningsløst forelsket. Fredrik har alt hun drømmer om. Han er snill, sjarmerende, suksessrik og sexy – og han er forelsket i henne.

Fredrik har alt ymtet frampå om å få barn. Hennes kvinnelige intuisjon roper et lite varsku, men hun skyver det til side og lar seg rive med av hans barnslige iver.

Også Fredrik er forelsket. Ingrid er den store kjærligheten. Men hvordan kan han være sikker på at hun virkelig er den rette? Han bestemmer seg for å sette henne på prøve…

"De sju dødssyndene"
"Øyet som ser" er en del av filmprosjektet "De sju dødssyndene", regissert av Richard Hobert. Prosjektet er en av de største filmsatsninger som noensinne er gjort i Sverige, og består av sju frittstående spillefilmer om hvordan vi i våre forsøk på å leve et så bra og lykkelig hverdagsliv som mulig, må kjempe med indre krefter som er felles for alle mennesker. Disse kreftene er framfor alt de sju klassiske karakteregenskapene hovmod, sinne, misunnelse, likegyldighet, griskhet, fråtseri og begjær.

"Øyet som ser" er den mest spennende og thrilleraktige av Richard Hoberts sju filmer. Richard Hobert, som ble tildelt Ingmar Bergman-prisen i 1994, står for manus, musikk og regi.

Svensk spillefilm fra 1998
Originaltittel "Ögat"
Regi Richard Hobert
I rollene Lena Endre, Samuel Fröler, Göran Stangertz, Camilla Lundén og Sven Wollter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83