Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. august 2009 kl 23.40 Nattkino: Hawaii Oslo

Kjærlighet for viderekomne

Leon (Jan Gunnar Røise) løper og løper (Foto: Paradox Spillefilm AS)
Leon (Jan Gunnar Røise) løper og løper (Foto: Paradox Spillefilm AS)
Det er sommerens varmeste natt i Oslo. Vi følger et knippe mennesker gjennom skjebnesvangre timer i en trang bydel. Frode leter febrilsk etter noe som kan redde hans nyfødte barn. Leon drømmer om gjenforeningen med Åsa, og Trygve sitter i fengsel, men har innbilt sin bror Leon at han bor på Hawaii.

I elleve år har Leon drømt om å fylle 25. Fjorten år gammel inngikk han og Åsa en pakt om at de skulle møtes denne dagen for å bli sammen igjen. Nå er han redd for at hun ikke skal komme, men kanskje enda mer redd for at hun faktisk kommer. Og når verden virker vanskelig, flykter Leon fra virkeligheten ved å løpe.

Den sanndrømte pleieren Vidar flykter fra drømmene sine ved å holde seg våken. Han er nattevakt på institusjonen der Leon bor, og har drømt at Leon og Åsa aldri møtes.

Trygve sitter i fengsel, men fengselsvakten Jon har hjulpet Trygve med å få en tur utenfor murene for å feire brorens 25-årsdag. Men Trygve har helt andre planer. Jon strekker seg langt for å hjelpe sin favorittfange.

Viggo er ambulansesjåfør, og tar i mot det nyfødte barnet til Frode og Milla i ambulansen. Han forelsker seg i den suicidale Bobbie etter å ha reddet livet hennes to ganger. Bobbie var popstjerne, men har havnet på kjøret. Hun er tobarnsmor, men har ikke hatt kontakt med barna sine.

Magne er en følsom gutt som dilter etter storebroren Mikkel, og Tina går med avisene og synger som en engel.

Om filmen
Menneskene i "Hawaii, Oslo" krysser hverandre og møter hverandre. Alle flykter fra noe, leter etter noe eller drømmer om noe annet dette skjebnesvangre døgnet.

"Hawaii, Oslo" ble vist som avslutningsfilm på filmfestivalen i Haugesund, og vant Filmkritikerprisen 2005.

Filmen er vist tidligere.

Norsk drama (2004)
Originaltittel: "Hawaii, Oslo"
Med Jan Gunnar Røise (Leon), Trond Espen Seim (Vidar), Aksel Hennie (Trygve), Morten Faldaas (Jon), Robert Skjærstad (Viggo), Petronella Barker (Bobbie), Ferdinand Falsen-Hiis (Magne), Benjamin Røsler (Mikkel), Stig Henrik Hoff (Frode), Silje Torp Færavaag (Milla), Judith Darko (Tina) og Evy Kasseth Røsten (Åsa)
Regi: Erik Poppe
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no