Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. juli 2013 kl 20.30 Spansk landsbyliv

Esler og fiestaer


Andaluserne elsker fiesta. Nesten hver dag året rundt kan man finne en fiesta ett eller annet sted i regionen. Oppfinnsomheten for å finne noe å feire er stor. Hva med "Rosinens dag", eller "Muldyrets dag"?

Eselhoppen Lola blir dresset opp i antikt seleutstyr og hodepryd for å være med på en kjempepiknik. Hundrevis av lokale samles nede ved elven som renner gjennom dalen der eselgården ligger.

Anledningen er feiringen av San Isidro, som er bøndenes og jordbrukets skytshelgen. Skulpturen av helgenen bæres gjennom den lille landsbyens gater og bringes opp til festplassen ved elven.

Marlene støter imidlertid på et problem. Det renner fortsatt godt med vann gjennom elven som hun og eselhoppen Lola må krysse for å være med på festen. Og esler er ikke kjent for å være så begeistret for vann…

Om serien
Rett innenfor turiststrendene på den spanske Solkysten ligger det frodig jordbruksland, daler med oliven- og mandellunder og fjell med en rik flora og fauna. Her møter vi europeere som har forlatt sine tidligere liv for å virkeliggjøre drømmer og livsprosjekter.

Vår reiseleder er Marlene Byrd, som har bakgrunn som radiomedarbeider, varietéartist og kakedesigner. I 30 år har hun og ektemannen Steven bodd på en finca (gård) i Andalucia. De siste årene har de drevet med et avlsprosjekt for å bevare den andalusiske kjempeeselrasen.

Marlene tar oss med på en reise som innbefatter besøk på fiestaer, alpakkaer, tropiske fugler, eksotiske frukter, vindyrking, helende aloe vera-planter, kastanjeinnhøsting, jakten på Spanias mest ekslusive sopp, mye god mat, frodig natur og gode samtaler under Andalusias sol.

"Spansk landsbyliv" er innspilt i Andalucia gjennom tre år, fra 2007 til 2011. Bak serien står den norske filmskaperen Svein Erik Larsen, som selv er bosatt i Spania.

Norsk dokumentarserie i 7 episoder
Produsert av Svein Erik Larsen, Selfilm (2012)
Distribuert av Klingfilm AS
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900