Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. juni 2011 kl 21.30 Boardwalk Empire

Sprit, sex og korrupsjon


Vi befinner oss i Atlantic City på 1920-tallet, hvor røttene til organisert kriminalitet begynner å slå rot ved forbudet av alkohol. Den nye generasjonen lever ut den mørke siden av den amerikanske drømmen hvor alt dreier seg om makt, korrupsjon, sex og alkohol.

"Boardwalk Empire" handler om gangstervirksomheten som oppsto under forbudstiden på 20-tallet i USA - da all import, produksjon og distribusjon av alkohol var ulovlig. Steve Buscemi spiller Enoch "Nucky" Thompson, som er politiker, gangster og Atlantic Citys mektigste mann. Den korrupte politkeren tjener store penger på å omsette ulovlig alkohol.

Forskjellige regissører
Serien er basert på Nelson Johnsons bok "Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption in Atlantic City"." Boardwalk Empire" er et kritikerrost drama fra forbudstiden i USA, der Enoch "Nucky" Thompson var den ubestridte herskeren i Atlantic City.

Martin Scorsese er produsent for serien og har selv regien på den første episoden. Resten av serien er regissert av en rekke forskjellige regissører. Manusforfatteren er Terence Winter, som er en av skaperne av The Sopranos.

Episode 1 – "Boardwalk Empire"
Samme kveld som alkoholforbudet blir iverksatt, lover Nucky sine medsammensvorne at ingen ganer i Atlantic City skal være tørre. Nucky er en mann med mange sider. Samtidig som han taler varmt om forbudet på et kvinnemøte, ser han også muligheten til å tjene stort på ulovlig spritsalg. På møtet blir han lagt merke til av en vakker, gravid kvinne - Margaret Schroeder. Mannen hennes er drikker og trenger en jobb, og Nucky bestemmer seg for å hjelpe henne.


Amerikansk dramaserie i 12 deler (2010)
Produsert av HBO
Med Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Pitt m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900