Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. mars 2004 kl 21.05 Nurse Betty

Såpeoperaens vidunderlige verden

Betty (Renée Zellweger) og gangsteren Charlie (Morgan Freeman) (Foto: Bruce Birmelin, Polygram)
Betty (Renée Zellweger) og gangsteren Charlie (Morgan Freeman) (Foto: Bruce Birmelin, Polygram)
Betty Sizemore fra Kansas City er servitør på en kafé, og gift med en ufølsom stokk av en mann, Del. En av Bettys få gleder i livet er såpeoperaen "En grunn til å elske". Favoritten i serien er den kjekke dr. David Ravell, spilt av George McCord.

En kveld blir Del (Aaron Eckhart) innblandet i en dophandel med to gangstere, Charlie (Morgan Freeman) og assistenten Wesley (Chris Rock). Dels rasistiske utbrudd leder til en krangel, og den bråsinte Wesley angriper ham. Charlie dreper Del, mens Betty (Renée Zellweger) ser på.

Omtåket og i sjokk setter Betty seg i bilen sin. Hun bestemmer der og da at det er tid for å utfordre skjebnen og oppsøker såpeskuespilleren George McCord (Greg Kinnear). Snart blir hun tilbudt en rolle i "En grunn til å elske".

Det produsenten Lyla (Allison Janney) ikke vet er at Betty slett ikke vil spille dr. Ravells sykepleierske og forlovede, hun vil være henne.

I mellomtiden har Betty ingen anelse om at narkotikaen Del prøvde å selge fremdeles er i bilen hennes, og at Charlie og Wesley er på sporet av henne. De vil ha tak i varene, og få henne til å holde kjeft for alltid.

"Nurse Betty" fikk utmerkelsen "Beste filmmanuskript" under filmfestivalen i Cannes 2000, og Renée Zellweger vant Golden Globe samme år. Hun ble kåret til beste kvinnelige skuespiller, komedie eller musikal.

Amerikansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Nurse Betty"
Regi: Neil LaBute
I rollene: Renée Zellweger, Morgan Freeman, Chris Rock, Harriet Sansom Harris, Allison Janney, Aaron Eckhart, Greg Kinnear
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83