Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. januar 2001 kl 22.10 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)

NRK1 fredag 12. januar kl 22.10
Detektimen: Politiagentene (18)

Politiagent inn i kulden

I serien \"Politiagentene\" starter i kveld en bolk som strekker seg over fem episoder. Her går politiagent Peter Church under jorden for å få has på den beryktede kriminelle familien Rossi. Det blir et møte som forandrer livet hans for bestandig.

Det hele begynner med at Church etterforsker et drap som det er mistanke om at familien Rossi står bak. Grunnen skal ha vært at den drepte nektet å betale såkalte beskyttelsespenger på fiskemarkedet.

Church påtar seg rollen som interessert kjøper på fiskemarkedet, der han samarbeider med den dreptes bror som nå har overtatt forretningen. Broren er overbevist om at familien Rossi er skyldig, og tørster etter hevn. Snart kommer Church i kontakt med den mektige familien som kontrollerer det meste av det som skjer på markedet.

Om serien
Den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt \"Mac\" (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spesialist på organisert kriminalitet. Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

NRK1 fredag kl 22.10

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
En fiskehandler vil ha hevn over mafiafamilien som han mener har drept broren hans.