Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. juni 2003 kl 19.30 4·4·2: EM-kvalifisering: Norge-Romania

Spenning på Ullevaal

Arne Scheie og Egil Olsen kommenterer den viktige kampen Norge-Romania. (Foto: Ole Kaland/NRK)
Arne Scheie og Egil Olsen kommenterer den viktige kampen Norge-Romania. (Foto: Ole Kaland/NRK)
Det er ventet fulle tribuner på Ullevaal stadion når Norge møter Romania i den viktige EM-kvalifiseringskampen. Følg kampen direkte på NRK.

Bare fire dager etter at Norge og Danmark møttes til det mange mente var gruppefinalen, braker det løs igjen. Nils Johan Sembs mannskap tar imot Romania på Ullevaal. Sist de to lagene møttes, i Bucuresti i fjor høst, vant Norge 1-0. De fleste forventer at Norge også vinner hjemme.
- Jeg tror Norge vinner, men det blir nok veldig jevnt, sier Arne Scheie. Han understreker at vi ikke må undervurdere Romania. - Selv om Romania tapte hjemme mot både Norge og Danmark, er Romania tradisjonelt et godt lag. Løpet er på ingen måte kjørt for det rumenske laget. Kampen på Ullevaal er usedvanlig viktig for begge lag, sier Scheie.

Før kampen mot Danmark ledet Norge gruppe to. Med tap i København vil Danmark toppe listen pga innbyrdes oppgjør. Men med norsk seier i Køben og hjemme mot Romania i kveld, er Norge nesten sikret EM-sluttspill. Norge vil da stå med 16 poeng før de to siste EM-kvalifiseringskampen til høsten, borte mot hjemmesterke Bosnia 6. september og hjemme mot tabelljumbo Luxenburg 11. oktober.

Gruppevinneren går direkte til Fotball-EM i Portugal 2004, mens nr. 2 må spille kvalifisering.

NRK Sport
Egenprodusert fotballsending direkte fra Ullevaal stadion
Kommentatorer: Arne Scheie og Egil Olsen
I studio: Espen Graff og Jan Åge Fjørtoft
Pressekontakt: Frøydis Haug, tlf. 23 04 99 18