Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 21. desember 2008 kl 19.30 Dyreklinikken

Etterlengtet delfinhann

Delfintreneren Chatarina Rech var med når Kolmårdens nye delfinhann ble fløyet fra Paris. Her med programleder Katti Hoflin (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Delfintreneren Chatarina Rech var med når Kolmårdens nye delfinhann ble fløyet fra Paris. Her med programleder Katti Hoflin (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Delfinhunnene på Kolmårdens dyrepark har ikke hatt noe mannlig selskap siden den nærmest legendariske hannen Flip døde i 2003. Nå kommer 23-årige Pichi flybåren fra Paris.

Flip var en elsket delfinhann som hadde vært i dyreparken helt siden 1969. I oktober 2005 kommer en ny delfinhann til Kolmårdens dyrepark, Pichi. Han lander på Kungsängens flyplass i Norrköping, og kommer fra dyreparken Asterix i Paris. Tanken er at Pichi både skal bli delfinshowets nye stjerne og pappa til nye delfinunger.

I Dyreklinikken denne gangen skal det også handle om jerven Zakari som skal flytte til ungkarsbolig over vinteren. I tillegg blir vi kjente med en davidshjort, og de fire nyfødte alligatorungene i Tropikariet.

Dette er det siste programmet fra Kolmården dyrepark med veterinærene Bengt Ole Röken og Torsten Möller. De neste tre programmene kommer fra regiondyrehospitalet i Helsingborg. Men programlederne, Ingvar Ernblad og Katti Hoflin, er de samme.

Svensk dokumentarserie (2005)
Produsert av SVT
Programledere: Ingvar Ernblad og Katti Hoflin
Pressekontakt:Anna-Marie Normann , tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no