Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. oktober 2003 kl 20.35 Presidenten

Ny sesong for Presidenten

President Jed Bartlet (Martin Sheen) driver valgkamp for å bli gjenvalgt for fire nye år. (Foto: Warner Bros)
President Jed Bartlet (Martin Sheen) driver valgkamp for å bli gjenvalgt for fire nye år. (Foto: Warner Bros)
I kveld starter NRK2 fjerde sesong av ”Presidenten”. Den populære serien vant nylig Emmy for beste dramaserie for fjerde år på rad. I kveld er president Josiah Bartlet opptatt med valgkamp for å sikre seg fire nye år i Det hvite hus.

Kampen for å få president Bartlet gjenvalgt har startet og presidenten og hans stab reiser rundt i USA for å samle støtte. For å rekke flest mulig steder på kortest mulig tid, må alt skje kjapt. Så kjapt at Josh Lyman, Toby Ziegler og Donna Moss blir gjenglemt langt ute på landet.

Uro utenriks
Det hvite hus blir alarmert da Leo McGarry og Admiral Fitzwallace finner ut at Qumar har gjenopptatt etterforskningen av drapet på en av sine embetsmenn. Presidenten får vite at Qumar har tenkt å beskylde Israel for å stå bak likvideringen, men Bartlet hadde en finger med i spillet…

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros' nettsider