Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. mars 2009 kl 21.30 Höök

Höök er tilbake

Marie spilles av Jennie Silfverhjelm. (Foto: Anders Löfstedt)
Marie spilles av Jennie Silfverhjelm. (Foto: Anders Löfstedt)
Den populære, svenske kriminalserien Höök er tilbake på NRK med de fire siste episodene av sesong to. Politietterforsker Eva Höök og hennes kollegaer står igjen foran forbrytelser som må løses. Denne gangen blir en student drept.

En ung kvinne forsvinner etter en kveld på studentpuben. Alt politiet finner er skoene hennes, pent og pyntelig oppstilt i veikanten. Kort tid etter finner de jenta, kvalt. Mordet har en skremmende likhet med en gammel sak, men denne gjerningsmannen sitter innelåst på psykiatrisk avdeling. Kan det ha dukket opp en copy cat?

Ny kollega
Eva Hööks kollega Karin Bodén har sluttet i politiet etter en ulykke der et barn døde. Ingenting tyder på tjenestefeil fra politiets side, men Karin sliter likevel med en sterk skyldfølelse. Hun erstattes av Samir Larsen, som Eva snart får et godt samarbeid med – så godt at flere i politiet tror de flørter med hverandre.

Om serien
Sesong 2 i kriminaldramaet "Höök" består av fem avsluttede kriminalhistorier som går over to episoder hver. Den fjerde kriminalsaken, "Studentmordet", blir presentert i sjuende og åttende episode.

Seriens hovedperson, Eva Höök, er sjef for Länskriminalen i Luleå, og alenemor for tenåringssønnen Lasse. Gjennom ti spenningsfylte episoder blir vi kjent med den dyktige politisjefen, som får fem innviklede kriminalsaker å løse.

Parallelt får vi et godt innblikk i hennes forhold til sønnen, kollegene og hennes øvrige sosiale relasjoner, som slett ikke er konfliktfrie.

Svensk kriminaldrama i 10 deler fra SVT (2008)
Manus: Håkan Lindhé, Peter Lindblom
Regi: Pontus Klänge
Produsent: Jan Blomgren, Serina Björnbom (Bob Film)
Medvirkende: Cecilia Ljung, Reuben Sallmander, Peter Carlberg, Ingemar Raukola, Björn Gustafson, Freddy Åsblom, Kristina Rådströ
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no