Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. juni 1999 kl 22.30 Bare for moro skyld!

Bare for moro skyld! (t)


NRK1 fredag 4. juni kl 22.30
Bare for moro skyld! (1:4)

Muntert i Montreal

Humorfestivalen Just for laughs i Montreal, Kanada trekker hvert år til seg komikere av alle slag, tv-folk og talentjegere. Andreas Diesen har selv vært til stede under en festival, og formidler noe av stemningen.
Humorfestivalen i Montreal har bestått i 20 år, og er et mekka for humor-interesserte. Hver kveld er det en gallaforestilling, hvor det aller beste av fransk og engelsk stand up-komikk kan nytes.
Festivalen er delt i to. De tre første dagene er det fransktalende komikere som er i gang, de fem siste dagene er det de engelsktalendes tur. Og her er det komikere av alle slag, buktalere, mimekunstnere, komiske jonglører og stand up- komikere.

Dame Edna
I det første programmet er det Dame Edna Everage som - til fanfaren \"Waltzing Matilda\" - åpner ballet. Hun vet selvsagt ikke hvor Montreal er i verden og snakker nedlatende og giftig til sitt publikum.
Det er den australske komikeren Barry Humphries som gestalter den glamorøse husmoren Dame Edna.
Grinebiteren Walter
Den amerikanske buktaleren Jeff Dunham lar publikum få et ubetalelig møte med dukken Walter. Jeff Dunham forsikrer oss om at vi alle kjenner en \"Walter\", enten på jobben, i familien eller i nabolaget.
Et annet høydepunkt i kveld er den fargete amerikanske stand up-komikeren George Wallace. Han har et og annet å si om det amerikanske samfunnet.

NRK1 fredag kl 22.30

Bilde (via scanpix/internett)
Dame Edna overrasket publikum - og seg selv - ved å komme til avkroken Montreal.

Innkjøpt produksjon
Redigert av Andreas Diesen
Presentert av Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83