Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. november 2010 kl 21.30 Borgen

Tyrannen og terroristen


Birgitte står overfor sitt første statsbesøk. Det er presidenten for den tidligere sovjetstaten Turgisien som kommer på offisielt besøk.

Dermed ser det ut til at et dansk eksport-eventyr av vindmølleteknologi kan bli gjennomført. Men samtidig ankommer også en kjent turgisisk systemkritiker, Bayanov, og Birgitte befinner seg plutselig midt i en eskalerende og betydningsfull konflikt.

Under en festforestilling i forbindelse med statsbesøket blir Birgitte og utenriksminister Bjørn Marrot hentet fordi det er problemer med Bayanov.

På hjemmefronten tilspisser det seg også. Birgittes far melder sin ankomst, noe som ikke blir godt mottatt av Phillip. Han har lenge vært lei av rollen som hjemmeværende.

Om serien
Det har vært folketingsvalg i Danmark, og Birgitte Nyborg velges til ny statsminister i den nye dramaserien "Borgen". Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

En borg holder noen ute og andre inne. En borg beskytter. En borg er et maktsymbol i seg selv. I denne dramaserien er borgen et hus som ikke bare rommer det politiske maktapparatet, men som også er et lite univers i seg selv, med egne lover og uskrevne regler.


Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen"
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul) og Mikael Birkkjær (Phillip Christensen).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900, Publikumssevice