Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. mars 2006 kl 19.30 Puls

Menn og helse

Jeanette Bach Mikkelsen og Jan Åge Eriksen skal komme i bedre form. (Foto: NRK)
Jeanette Bach Mikkelsen og Jan Åge Eriksen skal komme i bedre form. (Foto: NRK)
Mange menn kvier seg for å gå til legen, mens kvinner ofte er mer opptatt av helse – enten det gjelder seg selv, partner eller barn. Nå har forskning på området blant annet ført til en novellefilm om menns forhold til egen helse.

Førsteamanuensis ved Høgskolen i Agder, Ulla-Britt Lilleaas, har snakket med 16 menn som har vært gjennom hjerteinfarkt. Hun ville vite hva det har gjort med dem, og hvorfor kvinner er mer opptatt av helse. Finnes det en maskulin måte å takle problemer med helsen på?

Før et hjerteinfarkt har menn veldig lett for å bagatellisere symptomer, og drøye lengst mulig med å besøke legen. Etter et infarkt blir mange redde, men vegrer seg likevel for å snakke med noen. Lilleaas sine undersøkelser har blitt til en novellefilm om et ungt ektepar med barn, der mannen får et hjerteinfarkt. I kveldens Puls møter vi både Lilleaas og filmskaper Eva Dahr.

Bedre puls med "Bedre Puls"
Fram mot påske følger vi to Puls-seere som ønsker å komme i bedre form. Det er Jeanette og Jan Åge, begge i 30-årene med familie og jobb. De har en egen ernæringsfysiolog og personlig trener til å hjelpe dem. Klarer de å endre livsstilen?

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Ida Scheie
Vaktsjef: Hanna Førland, hanna.forland@nrk.no
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tv


LENKER
  • Les mer: