Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. september 2005 kl 22.30 Josefine Viseklubb i symfoni

10 år med Josefine

Kaia Huuse er en av solistene som feirer Josefines ti-tiårsjubileum. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Kaia Huuse er en av solistene som feirer Josefines ti-tiårsjubileum. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Josefine Viseklubb feirer sine første ti år i symfoni med Kringkastingsorkestret på Rockefeller i Oslo. Frontfigurene Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Jørn Simen Øverli blar i minneboka og kommenterer den populære viseklubbens historie.

Gjennom sine ti år som hovedstadens vugge for visesang har Josefine fostret flere kjente visesangere. I kveldens program er mange av dem samlet for å feire klubbens ti-årsjubileum. Og det gjør de sågar med Kringkastingsorkestret i ryggen! Solister som gjør stas på feiringen er blant andre Kaia Huuse, Jan Eggum, Veslemøy Solberg, Tønes, Camilla Susann Haug og Lars Martin Myhre. Dirigent er Thomas Rimul.

Om Josefine viseklubb
Josefine Viseklubb har eksistert siden våren 1995 og har konserter hver uke bortsett fra om sommeren og ved juletider. De kaller seg for viseklubb, men definerer viser i bred forstand uansett hvilken sjanger musikken tilhører.

De artistene som opptrer, sokner like mye til rock, jazz og folkemusikk. Framføring av norsk samtidsmusikk er klubbens vesentlige virksomhet, og det er alltid en hovedartist fra et eller annet sted i Norge på plakaten.

Egenprodusert program fra NRK Kultur
Prosjektleder: Morten Thomte
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80


LENKER
  • Les mer