Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. januar 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Morse i grøfta - og opp igjen

Inspektør Morse (John Thaw, t.h.) kommer i vanskeligheter, både med betjent Lewis (Kevin Whatley) og sin røde Jaguar Mark II. (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse (John Thaw, t.h.) kommer i vanskeligheter, både med betjent Lewis (Kevin Whatley) og sin røde Jaguar Mark II. (Foto: Carlton International)
I ukens episode står Morse overfor et dobbeltmord. To unge kvinner er brutalt tatt av dage.

I dobbeltmordsaken kommer Morse først dårlig ut av det med en kvinnelig betjent som blir koplet på saken. Men så ender Morse opp med, viser det seg, å komme fullstendig på tvers med sin assistent, betjent Lewis. Og finner seg mer og mer på bølgelengde med den unge, attraktive, kvinnelige betjenten…

Mer om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær. Han har et øye for detaljer, og har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn noen få ganger. De to utfyller hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant andre Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle ("Trainspotting").

Programmet er sendt tidligere.
Britisk krimserie
Originaltittel: Inspector Morse – "Driven to Distraction"
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Patrick Troughton, Gemma Jones og James Laurenson
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53