Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. juli 2008 kl 22.30 Film: Brød og tulipaner

Husmorens fridag

Husmoren Rosalba (Licia Maglietta) nyter sin uventede frihet fra hjemmets trivialiteter.
Husmoren Rosalba (Licia Maglietta) nyter sin uventede frihet fra hjemmets trivialiteter.
Tilfeldighetene gjør sitt til at en pliktoppfyllende husmor midlertidig slipper unna sitt rutinepregede arbeid i hjemmet. Rosalba er på busstur, men ved et uhell kjører bussen fra henne etter et restaurantbesøk. Rosalba benytter sjansen til litt uventet frihet.

Regelen er at passasjerer som ikke kommer med bussen, skal stå rolig og vente til noen kommer og henter dem. Men Rosalba (Licia Maglietta) bestemmer seg for å haike, og ved et innfall ender hun i Venezia i stedet.

Hun er opprømt over å være for seg selv en stund, og sjekker inn på et vertshus, drevet av en snill islending (Bruno Ganz). Samtidig planlegger han sitt eget selvmord. Planene hennes om å dra hjem neste dag går i vasken når hun mister toget, og ikke har penger nok til å kjøpe ny billett.

Snart er hun ansatt i en blomsterbutikk, drevet av en hissig, gammel anarkist. Rosalbas to tenåringssønner savner knapt moren sin, men hennes ektemann blir mer og mer frustrert over forandringen i de daglige rutinene og hyrer en klosset detektiv for å finne henne.

Filmen er sendt tidligere.

Italiensk/sveitsisk romantisk komedie (2000)
Originaltittel: "Pane e tulipani"
Med: Licia Maglietta, Bruno Ganz, Maria Massironi, Antonio Catania
Regi: Silvio Soldini
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23 / 930 96 112