Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. november 2003 kl 18.00 Gnottene

Fargekartet

Sampler vil så gjerne at de andre skal le av vitsene hans, så han finner opp en lattermaskin (Foto: Espen Røst)
Sampler vil så gjerne at de andre skal le av vitsene hans, så han finner opp en lattermaskin (Foto: Espen Røst)
Stella og Tander leker med farger, og Stella finner ut at det er på tide at Tander får lære om "Fargenes Farger". Men det viser seg å bli farlig.

Når Kaisa forteller om " Fargenes Hule", røper hun at det finnes et fargekart. Tander blir svært interessert. Hvor kan han finne kartet?

Om natten hører han at Kaisa snakker i søvne om hvor fargekartet er. Han finner det i skapeskapet og havner i "Fargenes Hule". Der står fargekrystallene som Kaisa har fortalt om. Fjernes en krystall, vil det/den som inneholder fargen, visne.

Wow blir syk
Tander tar med seg den gule krystallen tilbake til hulen. Der finner han en syk Wow i ferd med å visne.

De andre skjønner at Tander har tatt den gule krystallen, men han har rotet bort kartet. Til slutt finner Stella kartet i reiret til Wow, og de kommer seg til " Fargenes Hule" hvor de får satt på plass den gule krystallen.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys, for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen, blant annet gjennom gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned, gnulebrevet, der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn i alderen 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97,
Kontakt Nordmagi: Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48