Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. desember 1999 kl 17.35 Norge rundt

Norge rundt (ttv)


NRK1 julaften fredag 24. desember kl 17.35
Norge rundt

Odd Børretzen på julaften

Fredag er \"Norge rundt\"- dag, og julaften er intet unntak. Men redaksjonen har gjort en vri når det gjelder programlederen. De har hyret Odd Børretzen som skal sørge for å skape julestemning i de tusen hjem.
På selveste julaften kommer han inn i stuen din fra en varm, trivelig hytte et sted i vinter-Norge. Han skal ikke ha en vanlig programlederfunksjon, men være en som knytter ord og stemninger til reportasjene, som syr med gulltråd fra landsende til landsende, som fanger stemningen i det ene innslaget og fører deg kunstnerisk inn i det neste.
Redaksjonsleder Vigdis Holmaas opplyser at det er planlagt fem reportasjer i julaftensutgaven av \"Norge rundt\". Den røde tråden er stemningsbilder fra flere steder i Norge. Vi skal få oppleve det helt spesielle vinterlyset i Øst- Finnmark. Vi skal besøke et eldre ektepar på øya Træna på Helgelandskysten som forbereder julen på sin måte og reflekterer over livet. Kanskje får vi bli med ut på sjøen etter juletorsken. Og på kjøkkenet skal det bakes og lages festmat til den store høytiden.
Kontrasten blir kanskje stor til butikkdamen i Oslo som vi møter etter en hektisk førjulstid. Tross lange dager og et hektisk tempo inngår hun ikke kompromiss med yrkesstoltheten. Alle pakkene skal pakkes fint inn og sløyfer sirlig knyttes.
Vi drar videre til en gård i Vestfold. Der møter vi et ektepar som hvert år pynter til jul i fjøset. Her er det nisser, lys og julesang. Deres overbevisning er at dyrene setter pris på dette.
En reportasje som fanger opp barns tanker og refleksjoner omkring juleevangeliet, kommer også i
\"Norge rundt\" på julaften.

NRK1 julaften fredag kl 17.35

Bilde
Odd Børretzen loser oss Norge rundt på julfaten. (NRK- foto: Anne Liv Ekroll)

Distriktenes magasin
Produsert av NRK Hordaland
Redaksjonsleder: Vigdis Holmaas
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41