Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. april 1999 kl 20.05 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 8. april kl 20.05
Matador (14:32)

Nettet snører seg sammen

Sakfører Skjold Hansen har ikke gitt opp håpet om å ta innersvingen på Mads Skjern. Nå blir Mads\' forsvarsverker rystet av tilsynelatende uforklarlige hendelser i forbindelse med byggingen av den nye fabrikken.
I verste fall kan Skjold Hansen lykkes i å bringe Mads\' foretakender ut i konkurs. For første gang må Mads innse at han kanskje ikke vil oppnå alt han har satt seg fore.
I kveldens episode får vi også et gjensyn med oberstens livlige datter Vicki, som forlot Korsebæk da hennes mann - eieren av den nå nedlagte butikken \"Damernes magasin\" - døde. Hun ankommer Korsebæk sammen med et omreisende teaterselskap, og møtet med byen og dens borgere skal komme til å få avgjørende betydning for hennes videre skjebne.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv- skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Vicki (Sonja Oppenhagen), datteren til oberst Hachel (Bjørn Watt-Boolsen), dukker opp i Korsebæk igjen.
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51