Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 14. mars 2008 kl 22.50 Film: The Warrior - Den som lever ved sverd

Indisk western

Krigeren Lafcadia (Irfan Khan) vil starte et nytt og bedre liv (Foto: The Bureau)
Krigeren Lafcadia (Irfan Khan) vil starte et nytt og bedre liv (Foto: The Bureau)
Filmen tar oss med til ørkenregionen Rajahstan i India i en mytisk fortid, og filmen sentrerer seg rundt sverdsvingeren Lafcadia.

Lafcadia er leder for en gruppe pengeinnkrevere som utfører oppdrag for regionens tyranniske hersker. Arbeidet deres går i stor grad ut på å utføre brutale represalier mot den allerede hardt plagede lokalbefolkningen. Under et av disse oppdragene inntreffer det et skjebnesvangert og mystisk møte mellom Lafcadia og en ung jente. Dette møtet rører ved den myke siden hos krigeren. Han kaster sverdet, og sverger aldri å drepe igjen.

Sammen med sønnen Katiba legger han ut på reisen mot fjellene hvor han vokste opp, for å starte et nytt og fredeligere liv. Men oppsigelsen godtas overhodet ikke av hans onde oppdragsgiver. Han utlover en dusør til den som bringer ham Lafcadias hode. Dermed er det duket for en intens katt og mus-lek.

Om filmen
"The Warrior" er debutfilmen til den britiskfødte regissøren Asif Kapadia, som utvilsomt er en stor fan av Sergio Leone.

Filmen er sendt tidligere.

Indisk/britisk drama (2001)
Originaltittel: "The Warrior"
Med Irfan Khan (Lafcadia), Puru Chhibber (Katiba), Sunita Sharma (jenta), Noor Mani (tyven Riaz) og Damayant Marfatia (blind kvinne)
Regi: Asif Kapadia
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no