Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. august 2010 kl 19.45 Puls

Hvil deg til bedre treningsform


Sykkelritt, bakkeløp og maraton. Rekordmange stiller til start i år. En klassisk feil mange gjør, er at de blir gira og trener for hardt. I sesongens første Puls får vi gode råd, blant annet om hvordan vi skal bruke riktig hvile som en del av treningen.

Er du en vanlig "kontorrotte" som har satt deg sykkel-Birken eller Oslo maraton som mål, gjør du lurt i å lære deg noen knep for å unngå overbelastning og skader. Gir du full gass uten å ta hensyn til formen, risikerer du at det ender i full "kræsj".

En av Norges fremste eksperter på idrettskader, prof. Lars Engebretsen, mener flere burde lære av toppidrettsutøvere som ser på hvile som en del av treningen.

I kveld forteller vi deg hvilke skader som er typiske for både Birkenentusiastene, og de som sverger til løping. Du får også vite hvordan du trener og hviler riktig for å unngå å bli satt ut av spill.

Tom Stiansen i Birken
Tidligere toppalpinist Tom Stiansen og kona Hanne Eline Stiansen er begge gjester i studio hos Helene Sandvig i kveld. Mens han sykler Birken lørdag 28 august, har hun halvmaraton som mål denne høsten. I kveld deler de sine erfaringer og tips med oss andre.

Egenproduksjons fra NRK Dokumentar og Samfunn
Prosjektleder: Charlotte Vincent Myhrvold
Programleder: Helene Sandvig
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
eventuelt Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900